Руският президент Владимир Путин днес призова за по-оптимизирано вземане на решения за

...
Руският президент Владимир Путин днес призова за по-оптимизирано вземане на решения за
Коментари Харесай

Притесни ли се Путин? Нов призив към руския премиер

Руският президент Владимир Путин днес прикани за по-оптимизирано взимане на решения за съветската военна акция в Украйна. Този апел той насочи към участниците в нов Координационен съвет, предопределен да активизира поддръжката за съветската инвазия, която навлезе към този момент в деветия си месец, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Путин образува съвета предходната седмица, когато вкара военно състояние в четирите отчасти окупирани украински области, които разгласи за част от Русия, само че където съветските сили понесоха редица неуспехи на бойното поле против укрепналата украинска войска.
-->
Координационният съвет беше управляван от съветския министър председател Михаил Мишустин, а негови заместници станаха вицепремиерът и началник на държавната канцелария Дмитрий Григоренко и различен вицепремиер и министър на индустрията и търговията Денис Мантуров. В съвета влязоха и други вицепремиери, министри и ръководители на ведомства.

Изказванията на съветския президент и тези на някои от членовете на съвета всъщност са безмълвно самопризнание, че Русия не е била изцяло готова за съпротивата, която е срещнала от страна на Украйна , чиято столица Киев устоя на съветските опити да бъде завладяна при започване на съветската инвазия, отбелязва Ройтерс.

Путин сподели, че засилената съгласуваност сред държавните институции и районите е нужна, с цел да се направлява работата на държавното управление за производството на повече екипировка за съветските сили и за обезпечаването им с по-добра здравна и логистична поддръжка, въпреки и да не посочи в елементи по какъв начин ще стане това.

" Много пъти, с доста от вас, които в този момент вземат участие в това заседание, обсъждахме въпроси, свързани с нуждата от възобновяване на цялата ни работа за възстановяване на административните процедури, и доста пъти сме разглеждали тези проблеми от разнообразни страни ", сподели Путин пред съвета, чието заседание бе излъчено по малкия екран.

" Сблъскахме се с избрани компликации и с нуждата да модернизираме нашата работа, да ѝ дадем нов подтик и нов темперамент още в интервала на пандемията от ковид. Тогава успяхме да създадем доста неща от позиция на възобновяване на нормативната база, отърваване от архаичните процедури, които ни пречат да вървим напред с такива темпове, каквито са нужни на страната ", добави съветският президент.

По думите на Путин към този момент доста пъти по отношение на разнообразни мотиви и в областта на стопанската система, и в областта на провеждането на специфичната военна интервенция се е говорило за възобновяване на процедурите, на нормативната база за взимане на решения по разнообразни въпроси. " Това се отнася и до стопанската система като цяло, обособените браншове на стопанството, въоръжените сили, обезпечаването на специфичната военна интервенция с всичко належащо ", сподели съветският водач.

" Административната промяна е невъзможна без по-широка съгласуваност сред всички институции: икономическия бранш, бранша на сигурността, районите ", добави съветският президент.

" Координационният съвет ще стартира да работи на постоянна база и ще ви докладваме за взетите решения, както е планувано в указа - на седмична база ", сподели на Путин министър председателят Мишустин.

Дори преди Путин да стартира частичната готовност на стотици хиляди съветски мъже предишния месец за войната в Украйна, съветските бойците се оплакваха в обществените медии, че са неприятно екипирани. Например на доста от тях се наложило да си купят бронежилетки със лични средства.

Председателят на Координационния съвет, министър председателят Мишустин сподели на Путин: " Трябва да ускорим работата за увеличение на производството на персонални защитни средства. Необходимо е да активизираме целия потенциал на леката индустрия, в това число дребните предприятия, за произвеждане на военна екипировка. Трябва да създадем по този начин, че нашите бранители да не изпитват липса на екипировка ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР